بهترین کلینیک های کاشت ریش و سبیل در تبریز
کاشت ریش چیست؟
کاشت ریش یا پیوند ریش روشی است که در آن فولیکولها توسط پزشک در کلینیک از ناحیهای از بدن به ناحیهای دیگر منتقل میشوند. ارگانهای کوچک در پوست که مو را میسازند، فولیکولها هستند. در کاشت ریش فولیکولها را از پشت سر (بانک مو) برداشته میکنند و در ناحیه صورت پیوند زده میشوند.
کاشت موی طبیعی در هر ناحیه از بدن که انجام شود، یک مزیت دارد: تار موی طبیعی یا مصنوعی کاشته نمیشود بلکه این فولیکول است که در ناحیهی گیرنده کاشته میشود. بنابراین در سالهای بعد از کاشت، ریشهای کاشتهشده رشد میکنند، قابلیت کوتاهی دارند یا میتوانید مدلهای مختلف ریش و سبیل را امتحان کنید. از آنجا که از فولیکولهای مقاوم برای ریزش کاشت استفاده میشود، نواحی کاشتهشده هیچگاه دچار ریزش مو نمیشوند.
کاشت ریش به این روش است که مو از یک ناحیه بدن برداشته میشود و به خط فک و هر ناحیه که میخواهید ریش در آن رشد کند پیوند زده میشود. این روش بسیار ساده به نظر میرسد، ولی یک روند نسبتاً پیچیده است.
دو راهکار اصلی وجود دارد که یک جراح میتواند انتخاب کند:
استخراج واحد فولیکولی (FUE): این متد با برداشت واحدهای فولیکولی کامل یک به یک از ناحیه اهداکننده انجام می شود. FUE درد کمتری دار، که به همین دلیل روش رایجتری محسوب میشود.
پیوند واحد فولیکولی (FUT): در این روش، جراح خط کوچکی از بافت پشت سر را میبرد و فولیکولهای مو را از بافت خارج میکند.
یک واحد فولیکولی شامل چندین فولیکول مو است که از طریق پوست در یک نقطه خارج میشود. در هر دو روش بین 2000 تا 5000 پیوند فولیکول مو یا بیشتر از پشت سر، کنار گوش یا کمی پایینتر، برداشته شده و روی صورت کاشته میشود.
چه مردانی کاندید مناسب برای کاشت ریش هستند؟
همه مردان که ریش و سبیل طبیعی و پرپشتی دوست دارند، میتوانند از این روش استفاده کنند. ولی اینکه آیا شما کاندیدای مناسبی برای کاشت هستید، در جلسه مشاوره با پزشک مشخص خواهد شد. کاندیدای مناسب کاشت ریش و سبیل این افراد هستند:
آقایانی که از وضعیت سلامت عمومی مطلوبی برخوردارند و بالای 30 سال سن دارند.
مردانی که ریش و سبیل کم پشت دارند یا قسمتهایی از ریش یا سبیل آنها دچار طاسی شده یا مادرزادی ریش و سبیل آنها رشد نکرده است.
دقت کنید آقایان لازم است قبل هر اقدامی از کاشت ریش انتظارات صحیحی داشته باشند و از محدودیتها و عوارض این روش درمانی مطلع باشند.
علت ریزش مو در ناحیه ریش
ریزش ریش و سبیل آقایان در سه دستهبندی کلی مشاهده میشود:
در اکثر مردان بخشهایی از صورت مثل لپ فاقد ریش است ولی بخشهای دیگر از تراکم خوبی برخوردارند مثل چانه.
بعضی آقایان ریش و سبیل کامل دارند؛ اما تراکم کمی دارند. این افراد نمیتوانند ریش و سبیل بلند و زیبا داشته باشند.
تعداد کمی از مردان ریش و سبیل ندارند که میتواند علت ژنتیکی و مادرزادی داشته باشد.
درصورتیکه کاندیدای خوبی برای این روش باشید، میتوانید این مشکلات را با کاشت ریش و سبیل برطرف نمایید. واقعیت این است که برای کمپشت بودن ریش و سبیل علل زیادی وجود دارد. بهتر است این علل را بشناسید؛ البته روش درمان همه تقریباً یکسان است، یعنی کاشت ریش و سبیل.
در ادامه متن چندین مورد از مهمترین علل را بررسی میکنیم:
عوامل ژنتیکی
عوامل ارثی یا ژنتیکی از مهمترین علل کمپشت بودن ریش هستند. اگر پدر و یا حتی پدربزرگ شما ریش پرپشت و سبیل ضخیمی داشتهاند، برای شما هم اینچنین خواهد شد. اگر هم که شرایط عکس این بوده، احتمالا ریش پرپشت ندارید. توجه کنید ژن ریش و سبیل در خانوادهی مادری هم اهمیت دارد.
در موارد ارثی یا ژنتیکی، درمان دارویی وجود ندارد که بتواند وضعیت را تغییر دهد؛ به همین دلیل کاشت ریش و سبیل تنها راهحل است. لوسیونها، داروها، سرمها، مزوتراپی و دیگر روشها نمیتوانند مثل معجزه، باعث رشد ریش و سبیل شوند. پس فریب تبلیغات زرد و ادعاهای پوچ را نخورید.
هورمون ها
هورمونها یکی از فاکتورهای کمپشتی ریش و سبیل هستند. هورمون تستسترون روی رشد موهای ریش و سبیل تاثیر حیاتی دارد. تستسترون، یکی از هورمونهای جنسی بدن است که به هورمون جنسی مردانه هم شناخته میشود. البته در بانوان نیز این هورمون ترشح میشود، ولی مقدار آن در آقایان بیشتر از خانمها است. گاهی متقاضیان کاشت ریش و سبیل بدنشان تستسترون کمتری ترشح میکند.
آسیب ها و بیماری ها
برخی آسیبها به پوست و بیماریهای پوستی منجر به طاسی موقت یا دائم در ریش و سبیل میشوند که برخی از آنها شامل موارد زیر هستند:
- زخم و اسکار
- جای بخیه
- سوختگیها، فولیکولیت (التهاب فولیکولها)،
- شکستگی
- عملهای جراحی مثل جراحی ترمیم شکاف کام
- سبک زندگی
همه میدانند که خواب کافی، خوردن غذاهای سالم، ورزش کردن از میزان استرس کم میکند. این موارد برای سلامت عمومی بدن و رشد ریش و سبیل اهمیت ویژهای دارند. در رژیم غذایی، ویتامینهای بیوتین و نیاسین روی رشد ریش و سبیل و موهای سر تاثیرگذارند. این ویتامینها در تخم مرغ، شیر، آووکادو، ماهی و تخم آفتابگردان وجود دارد و بهتر است در رژیم غذایی همه افراد باشند.
مزایا و معایب کاشت ریش
ریش و سبیل پرپشت برای آقایان از نظر زیبایی مزایای زیادی دارد. به علاوه شرایط فرهنگی و اجتماعی در کشور ایران و دیگر کشورهای خاورمیانه به گونهای است که ریش گذاشتن یا حداقل بلند کردن ریش برای مردان مهم است. به هر حال این یک واقعیت است که در همه کشورهای دنیا، آقایان با ریش و سبیل پرپشت، مردانهتر و جذابتر به نظر میآیند.
تنها درمان کارآمد
کاشت ریش تنها روش درمانی دائم و کارآمد برای درمان ریزش مو در قسمتهای مختلف بدن انسان از جمله صورت و سر است.
نرخ موفقیت بالا
در حدود ۷۰ الی ۱۰۰ درصد از گرافتها موفقیتآمیز در پوست سالم کاشته میشوند. این نرخ برای پوستهای آسیبدیده در حدود ۴۰ الی ۷۰ درصد است.
بدون درد و جراحی
کاشت مو در هر جای بدن، بدون درد، خونریزی و نیاز به بخیه قابل انجام است. البته روشهای تهاجمیتر هم وجود دارند.
ریکاوری سریع
امروزه روشهای کاشت مو کمتهاجمیتر و کمدردسرتر از سابق هستند. التهاب، قرمزی و تورم صورت از عوارض طبیعی کاشت هستند و طی چند روز رفع میشوند. از روز دوم میتوان به کارهای روزانه پرداخت، اگرچه بهتر است چند روزی فعالیت سنگین نداشته باشید.
رشد طبیعی ریش و سبیل
همانطور که گفته شد، موهای کاشته شده رشد طبیعی میکنند و میتوانید به مدل دلخواه آنها را بتراشید.
معایب کاشت ریش
بهترین فولیکولها برای کاشت در صورت و سر افراد، فولیکولهای هستند که در پشت سر قرار دارند. با استفاده از این فولیکولها برای کاشت ریش، احتمالا فولیکول کافی برای کاشت موی سر در آینده نداشته باشیم.
توجه کنید ریش ۳ هفته بعد از کاشت میریزد، به همین دلیل نگران این موضوع نباشید؛ زیرا این یک اتفاق طبیعی بعد از کاشت ریش است. فولیکولهای کاشته شده، خیلی زود تار موی جدید میسازند و جای خالی موهای ریخته شده را پر میکند.
توصیه و مراقبت ها
این توصیهها که در ادامه مطرح میکنیم، برای کسب نتایج ایدهآل کاشت موی صورت و ممانعت از عوارض جانبی آن ضروری هستند.
از ۱۰ روز قبل از جلسهی کاشت مو، داروهای رقیقکننده خون مثل آسپرین مصرف نکنید. در مورد مصرف داروهای رقیق کننده خون یا داروها ضد انعقادی، حتما با پزشک در کلینیک مشورت کنید.
حداقل از ۳ روز قبل از کاشت مو، به هیچ وجه داروهای ضدالتهابی (مثل ایبوپروفن یا ژلوفن) و نوشیدنیهای الکلی مصرف نکنید.
مصرف ویتامین C یک هفته قبل از جلسه کاشت مو، سرعت ترمیم پوستی را بیشتر میکند.
در روز مراجعه به کلینیک، نوشیدنیهای کافئین دار مثل چای، قهوه، نوشابه و انرژیزا مصرف نکنید؛ زیراکافئین خونریزی را بیشتر میکند.
درصورتیکه داروی فیناستراید را مصرف میکنید، از یک روز قبل از کاشت تا ۶ ماه بعد از کاشت از مصرف آن خودداری کنید.
عوارض کاشت ریش
امروزه روشهای کاشت ریش و سبیل کم تهاجمیتر، ایمن و کم عارضهتر از گذشته هستند. بیشتر عوارض جانبی کاشت مو عادی و موقت هستند. عوارض عادی و موقت کاشت ریش، شامل موارد زیر میشوند:
- خارش و التهاب
- ورم نواحی گیرنده
- بیحسی پوست صورت و بانک مو
- قرمزی پوست صورت و بانک مو
- تشکیل لختهها یا دلمههای خون
- حساسیت صورت و بانک مو به لمس شدن
بروز این عوارض در دوره نقاهت، کاملا طبیعی است؛ ولی روزبهروز بهتر میشود و در عرض چند روز ناپدید خواهد شد. اگر قرمزی، تورم یا کبودی ماندگار شود، احتمالاً مشکلی وجود دارد و باید به پزشک اطلاع دهید.
در حدود ۲ الی ۳ هفته بعد از کاشت ریش و سبیل، موهای قسمت گیرنده دچارمیشوند؛ توجه داشته باشید این یک اتفاق طبیعی و موقتی است. موی جدید از فولیکولها خیلی زود جوانه زده و رشد میکند.
ورم صورت بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از کاشت بیشتر خواهد شد و ظرف مدت ۲ تا ۴ روز بعد رفع میشود. برای پیشگیری از عفونتها، آنتی بیوتیک خوراکی تجویز میشود. داروها را در زمان مناسب و به طور کامل مصرف کنید.
منبع: nextclinic